„Gluténmentes“ élelmiszerek
Vigyázat: a „gluténmentes“-ként
feltüntetett élelmiszerek tartalmazhatnak
20mg glutén/ kg-ot:
Kukorica, rizs, tiszta búza keményítő, éti gesztenye ,
hajdina, köles ,szója, tofu, krumpli keményítő, quinoa,
amaranth, krumpli , gyümölcs, zöldség (fagyasztott is
– még ha kiegészítő mentesek is), hüvelyesek, hús,
diófélék, napraforgómag, tökmag, természetes mandula,
természetes tejtermékek, mint pl. tej, vaj, joghurt, tejszín,
savó, creme fraiche, tejföl, stb., természetes sajt
(ementáli, gouda, parmezán, édámi, tilzitter, grillsajt,
mozarella stb.), hal, halkonzervek saját szószban, vagy
olajban, kagylók, szkampi, rákok, garnélák, osztrigák, ecet,
cukor, tojás, pörkölt kávé, tea, friss és száraz élesztő.