Minősítés
ISO 9001
E-mail
glutenenzym@gmail.com
Telefon
0036702241737
Kérjen ajánlatot!

Orvosoknak információ

Az egészségügyi szakma képviselőinek iránymutató információ.

Az egészségügyi dolgozók számára kiemelten fontos az eredményes munkájukhoz hogy olyan termékeket ajánljanak pácienseiknek melyek hitelesek klinkai teszteken megfeleltek,és hatástanulmányok igazolják a készitmény eredményességét.

Miért?Mert a kivizsgált termék biztonságot ad.

A Gluten Enzym Dr. Wolz cégének egyik terméke a GlutenEnzym melyet elöször hagyot jová az Europai Únió.A Dr Wolz cég Glutén Enzym az első és egyetlen enzim amely klinikailag kivizsgáltak,és bizonyitottan bontja a maradék glutént.

Glutén Enzym egy speciális
fehérjebontó emésztési enzimet tartalmaz, a
Prolil-oligopeptidázt, amely a glutén
komplexumot felhasítja, tehát tudományosan
igazoltan a glutén komplex immunogén hatású
alkotórészeit lebontja. Ezen módon lehetséges
az étkezések alatt, vagy azt követően a csekély
mennyiségű glutén tartalmat, vagy rejtett glutént
lebontani. 

A Gluten Enzym Dr. Wolz
 segíti a glutén lebontását
 gluténhasító enzimmel
 megsemmisíti az élelmiszerben „rejtett“
glutént
kalciummal, az emésztési enzimek
normális funkciója érdekében

A glutén enzim és kalcium hatása.

 

 

 

 

 

 

A glutén immunogén alkotói a prolaminok, amelyek sok
glutamint és prolint tartalmaznak. Mivel a szervezet nem
rendelkezik olyan enzimekkel, amelyek ezeket az immunogén
hatású prolinban gazdag fehérjéket le tudják bontani, sok
ember érzékenyen reagál a gluténre.
A Gluten Enzymmel a szervezetnek a Prolil-oligo-peptidázzal
pont az az enzim lesz rendelkezésére bocsátva,amely a gluténérzékenységért felelős hosszú láncú prolin
szekvenciákat lebontani képes. Ezáltal a glutén elveszti az
allergizáló komponensét és hatástalanítva lesz.

 

 

 

 

 

 

A glutén enzim a hosszú láncú prolin szekvenciákat már a gyomorban
bontja le, úgy hogy a glutén elveszti az immunogén komponenseit.

 

 

 

Biológiai szemszögből nézve, a gluténszenzitív T-sejtek már
nem reagálnak az enzim által lebontott prolaminra, mivel a
receptorok a lebontott prolamint már nem ismerik fel. Így
elmarad az immunológiai reakció.

FIGYELEM NEM MINDEGY MIT AJÁNL!

Az első és egyetlen enzim, amely bizonyítottan
bontja a maradék glutént

drwolz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 igazolt hatás, mind in-vitro (prolin dús glutén esetében
egy gasztrointesztinális modellben) mind in-vivo (humán
tanulmányok)
 A gyomorban – alacsony pH mellet is stabilis és
enzimaktív
 Ellenáll a pepszin általi lebontásnak
 Lebontja a glutén immunogén hatású komponenseit
 A glutén szenzitív T-sejtek nem reagálnak a már
lebontott gluténre
 Az Európai Unióban engedélyezve – kivizsgált
biztonság

Gluten Enzym Dr. Wolz-el
kapcsolatos termékspecifikus
tanulmányok.

A prolil-oligopeptidáz az egyetlen enzim, amelyről
tudományosan kimutatták, hogy a glutént képes hatékonyan
lebontani. Sikerült kimutatni, hogy a prolil-oligopeptidáz egy
in vitro rendszerben, amely utánozza az emberi
gasztrointesztinális traktust, a glutént hatásosan lebontja. A
gyomor viszonyai között a prolil-oligopeptidáz stabil és aktív

Az eddig kapható kommerciális glutén emésztési kiegészítő
készítmények alkalmazása esetében a glutén szenzibilis T-sejtek
továbbra is reagáltak, míg ugyanezen T-sejtek nem reagálnak
gluténre, amelyet a Gluten Enzym-ben található prolil-oligopeptidáz
enzim lebontott. Ez azért van így, mert a prolil-oligopeptidáz
specifikusan a gluténproteinekben található immunogén
komponenseket bontja le. Ezzel szemben azok az enzimek, amelyek
felhasználásra kerülnek a jelenleg kapható forgalmazott
táplálékkiegészítő szerekben, és amelyekről azt állítják, hogy
lebontják a glutént, sokkal kevésbé hatékonyak a glutén gyors és hatásos lebontása érdekében.

 

Más készítményekkel ellentétben a Gluten Enzym Dr. Wolz-ban található Proliloligopeptidáz
a glutén nagy részét nagyon rövid időn belül volt képes kis
fragmentumokra bontani, amelyeket egyszerűbben lehet megemészteni. (18)

 

 

 

 

Aktív hatóanyag

A Gluten Enzym prolil-oligopeptidáz-t, egy proteáz enzimet
tartalmaz, amely egy, az Aspergillus niger élelmiszergombából
származó, prolil endopeptidáz. Vizsgálatok bizonyítják, hogy
emberi fogyasztásra alkalmas, biztonságos, az enzim
forgalmazása az Európai Unión belül engedélyezett. A proliloligopeptidáz
az első és egyetlen enzim, amely bizonyítottan
bontja a rejtett glutént is. A gyomorban – alacsony pH érték
mellett is stabilis és enzimaktív, valamint ellenáll a pepszin általi
lebontásnak.
Átlagos tápérték
adat
3 kapszula NRV1 6 kapszula NRV1
Kalcium 120 mg 15% 240 mg 30%
Proly loligopeptidáz
180 mg
(104.400PPI)
360 mg
(208.800 PPI)
PPI: Protease Picomole International
1 a napi bevitel referencia mennyiségének százalékában
* A kalcium hozzájárul az emésztési enzimek normális funkciójához.
Gluténmentes és zselatin, laktóz, fruktóz, valamint szinezék mentes.

Indikáció

A Gluten Enzym olyan gluténérzékeny egyének részére lett
kifejlesztve, akik az élelmiszerekben rejtett glutént kerülni
kívánják, illetve annak kerülésére kényszerítve vannak,
különösképpen akkor, ha nem otthon készítik el ételeiket
saját maguk, hanem kantinban, étteremben, vagy barátoknál
étkeznek. Alkalmazási korlátozások: A Gluten Enzym támogatja
a glutén lebontását, azonban nem helyettesíti a gluténmentes
táplálkozást.

Felnőtteknek minden étkezés alkalmával 1-2 kapszulát
ajánlott bevenni egy kevés folyadékkal. Az adagot szükség
szerint (pl. nagyobb mennyiségű maradék glutént
tartalmazó ételek fogyasztása alkalmával) egészen 10
kapszulára lehet növelni. A kapszulákat széthúzhatók és
tartalmukat hideg, vagy langyos étellel (<40°C) is lehet
fogyasztani. Gyerekek részére nem ajánlott.

Nem kívánt mellékhatások és
ellenjavallat

Mellékhatások vagy ellenjavallat nem ismert.
Fontos: A Gluten Enzym támogatja a glutén lebontását
azonban nem helyettesíti a gluténmentes táplálkozást, mint
ahogy ez a cöliákia esetében szükséges!